La Universitat de Cornell de Nova York, l'Escola de negocis INSEAD de Paris i l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) han elaborat un estudi que avalua l'Índex d'Innovació Global (GII) que té com a objectiu captar els aspectes multidimensionals de la innovació i proporcionar eines que puguin ajudar en la producció, la millora de la productivitat i el creixement de l'ocupació. El GII ajuda a crear un entorn en el qual s'avaluen periòdicament factors d'innovació. Aquest estudi detalla mètriques practicades a 141 països que representen el 95,1% de la població mundial i el 98,6% del PIB mundial.
Un dels aspectes analitzats és el grau d'avanç de les administracions públiques i en aquest ítem, Espanya queda en un sorprenent quart lloc del rànquing mundial obtenint una nota de 94,49 sobre 100, mateixa puntuació que els Estats Units i el Japó. Al cap d'aquest rànquing està França únic país amb una nota de 100 sobre 100. La segueixen Singapur (99,21 punts) i Corea (97,64 punts).
Aquest destacat lloc d'Espanya es deu a l'esforç de l'Administració Pública espanyola a oferir un ampli accés a l'administració pública a través d'Internet.
El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques assegura que la majoria de les corporacions, ja siguin locals o autonòmiques, ja disposen d'un servei digital.
El ministre Cristobal Montoro va assegurar que: "Actualment, 7.679 entitats locals estan adherides al sistema de factura electrònica, de les quals gairebé el 95% estan fent ús d'aquest. Dins d'aquests municipis n’hi ha 27 amb més de 200.000 habitants. També la pràctica totalitat de les comunitats autònomes (excepte el País Basc), a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, formen part del sistema i l'estan utilitzant amb èxit"
El Govern recalca que un dels seus objectius és: "implantar una Administració electrònica, interconnectada, transparent i amb una estructura clara i simple, capaç de millorar la relació de l'Administració amb ciutadans i empreses i de les Administracions entre si "
L'estudi complet pot veure's en aquest enllaç:
https://www.globalinnovationindex.org/userfiles/file/reportpdf/gii-full-report-2015-v6.pdf
Font: The Global Innovation Index 2015
Notícies relacionades
Signatura Electrònica: tipus i característiques
eDiversa Group va néixer amb uns propòsits molt marcats, un d'ells és el d'ajudar als nostres clients en els seus processos de digitalització com a eina per a millorar la seva productivitat, així com reduir la petjada mediambiental. Un dels primers avanços en aquest camp va ser la signatura electrònica. Ara, amb la imminent entrada en vigor de la Factura Electrònica obligatòria per a empreses i autònoms la signatura electrònica juga un paper crucial.